onsdag 21 mars 2012

Husmanskost!

Många tycker det låter tråkigt, men jag tycker vi ska vara stolta över vår mat. Tänk hur mycket man kan utveckla den maten hemma i sitt kök men ändå bevara traditionerna. Husmanskost kan bli festmat med lite fantasi. Det försöker även de svenska kockarna visa när det tävlar i världen. Men den finessen på  mat orkar man kanske inte ha när dagen är slut, och familjen är hungrig.


Jag kommer ihåg när jag var barn, då kokade vår mamma korngryn som hon sen stekte som plättar i smör och serverade med lingon. Vi åt detta till frukost, jag kan lova att det var mätta magar.

Korngryn tillhör den traditionella östgötamaten. Vårt ”svar” på couscous eller Bulgur.
(Källa Östgötamat)






Pröva en krämig risotto på korngryn smaksätt med  lök, timjan, svamp,  och västerbotteost.  

Servera med en god olivolja



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar