onsdag 11 april 2012

Choritzogratäng

Jag tycker mycket om korv framförallt de som är lite kryddigare. Det finns många sorter att välja på
i handeln och det  finns ofta korv på x-pris, men var lite observant på hur stor köttmängden/100 gr.
Korv passar även  bra som smaksättning i grytor.
Choritzogratäng är utmärkt mat när kassan börjar bli skral i slutet i månaden.

Choritzogratäng 4 port.


















4 Choritzokorvar
½ purjolök
1 röd paprika (normalstor)
1 gul paprika   (normalstor)
1-2 vitlöksklyftor
8 medelstora potatisar, mjölig sort
Riven ost
4 dl grädde
Salt och peppar

Skiva och fräs choritzokorv tillsammans med vitlök, paprikan och purjolök.
Krydda med salt och peppar
Skala och skiva potatisen.
Varva potatis med korv/grönsaker/Ost i ugnsfast form.
Häll på grädde.
Tillaga i ugn 200 gr ca 50 min eller tills potatisen är mjuk.
Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar