måndag 22 oktober 2012

Lammkotletter

Kvällens middag!
Lammkotletter marinerade i olivolja, citron, vitlök och färska örter. Grillade av mannen.
Serverad med potatisterrin smaksattt med vitlök och västerbottenost, tomatsallad och en rödvinssås.











Efter en helg med jobb, känns det lite som måndagen blir helg.
Många tycker att laga mat är ett måste, för mig är det glädje och avkoppling. Vilken känsla när man har en idé i"huvudet" om hur man ska tillaga råvarorna och det blir som man tänkt sig.
I dag handlade det om såsen som jag serverade till lammet, den innehöll rostad vitlök, chili, rosmarin, råsocker och rödvin. Den går inte att servera till biff, det är den för söt för, men till lamm blev det perfekt..

Rödvinssås till lamm
3 st stora vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 msk färsk rosmarin
smör
3 msk råsocker
2 dl Rödvin
2 dl vatten
1 msk kalvfond
salt & peppar
Skala och skiva vitlöken, dela chilin och ta bort kärnorna, skiva ner även den.
Rosta vitlök och chili i smör. Hacka Rosmarin och tillsätt den.



Tillsätt därefter socker och låt det smälta.
Tillsätt vin, vatten och kalvfond. Låt allt koka till ca hälften återstår.
Mixa och sila såsen, koka upp såsen igen och krydda med salt & peppar.
Red av såsen med lite Mazina utblandat med vatten.
Servera till lammkotletterna.

Potatisterrin med Västerbottenost
Steks gyllenbrun i smör.

Återkommer med recept.












Tomatsallad
Blanda olika sorters tomater med rödlök och hackad persilja.

Dressing
1 del Vinäger
2 del Olivolja
Vitlök
Salt, peppar
Honung för lite sötma.
Blanda allt och häll över tomaterna.




Ledigheten är slut..
Nu är det jobb som gäller några dagar.
Ha det bra!!!















 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar