söndag 17 februari 2013

Toast Skagen.

Efter en lång snöig promenad med jycken var vi i dag bjudna på söndagslunch hos svärföräldrarna,
rotmos och rimmad skinka. Vi tycker rotmos är jättegott!
Rotmos är nyttig mat också billig mat och den går utmärkt att frysa.

Till kvällen får vi äta resterna från gårdagen förrätt. Toast skagen är en klassisk förrätt som kan serveras på många vis. I bland blandar jag i kräftstjärtar och smaksätter den med sweet chili saus för att få en starkare smak. Lite stenbitsrom som garnering är också gott, det får man ofta när man beställer toast skagen på restaurang.
I våran familj älskar alla skagenröra så den äts som pålägg på smörgåsar eller tillsammans med stekt eller kokt ägg.

Toast Skagen
SkagenröraRäkor
Majonäs
Rödlök
Pressad Citron
Salt och peppar

Tänk på att krama ur vätskan från räkorna, annars blir röran vattnig.
Skagenröra är gott till stekt fisk men tillsätt då lite cremé fraich
så den blir mer som en kall sås.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar