tisdag 21 maj 2013

Laxpasta med pepparrot

En kväll på ännu ett hotell. Denna gång i Göteborg.
Kvällens middag blev en Ceasarsallad, den var ingen större kulinarisk upplevelse.

Svårt att komma på vad ni ska äta till middag?
Här kommer ett recept på en snabblagad och god pasta.

 
 4 port.
Pasta
Sockerärtor
2 dl créme fraish
1 st rödlök
En skvätt vitt vin
Varmrökt lax / kallrökt lax
Pepparot
(Pressad citron, rivet citronskal)
Dill
Salt och peppar
 
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Lägg i sockerärtorna innan pastan hälls av. Spara lite pastavatten.
Skala och hacka rödlök fräs löken i smör
Tillsätt vin, låt vinet reducera något
Rör ner créme fraich, låt koka upp
Smaksätt med pepparot och eventuellt citron.
Krydda med salt och peppar.
Rör ner dillen och blanda såsen med den kokta pastan.
Späd eventuellt med pastavatten,
Dela laxen i mindre bitar och vänd ner i pastan.
Riv färsk pepparot över pastan innan servering.

Färsk spenat passar också bra att blanda ner i pastan.

Nu kryper jag ner under täcket,
och hoppas att John Blund kommer,
God Natt!



 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar