söndag 8 december 2013

Laxcarpaccio med asiatiska smaker och sjögräs

Burr!
Nu har vintern kommit till oss i Linköping. Snön vräker ner och vinden viner runt husknuten men inne har vi har det varmt och skönt framför brasan. Längtar inte till morgondagen när det åter är dags för snöskottning....

Det har varit en lugn och skön helg, det har funnits tid för både lite julpyntande och matlagning.
Jag har experimenterat med för mig nya smaker, känner mig som en kemist.

Laxcarpaccio med asiatiska smaker och sjögräs

















4 port
Serverad som förrätt

ca 300 gr salmalax
(salmalax behöver inte frysas innan servering)
Sjögräs (finns att köpa som fryst i asiatiska affärer)



















Dressing
½ dl soyasås
(några droppar sesamolja)
1 msk sweet chili sauce
ca 10 cm hackad salladslök eller gräslök
1 msk hackad färsk koriander
½-1 tsk fisksås
½ pressad lime
1 chilifrukt, urkärnad och hackad fint
1-2 vitlöksklyftor, skalade och hackade fint
peppar
  • Blanda samman alla ingredienser till såsen.
  • Såsen kan med fördel göras några timmar innan servering
  • Skiva laxen i tunna skivor och fördela den på tallrikar.
  • Ringla dressingen över laxen och strö på sjögräs
  • Servera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar