fredag 18 april 2014

Grön ärtsoppa med marinerade räkor

Många rynkar på näsan när man säger grön ärtsoppa, men rätt tillagad är det en fräsch och god förrätt.
Passar utmärkt att servera i små glas på buffébordet.

Här har jag serverat soppan med marinerade räkor.

4 port.

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 dl gröna ärtor
2 msk grönsaksfond/buljongtärning
2 dl vitt vin
6 dl vatten
2 dl grädde
salt
peppar
olja/smör





  • Skala och hacka lök och vitlök
  • Fräs löken i smör/olja utan att den tar färg
  • Tillsätt vinet och låt det reducera något.
  • Häll i ärtor, vatten och fond, låt koka tills ärtorna är mjuka ca 10 min
  • Mixa soppan slät, sila soppan om du inte vill ha ärtorna kvar.
  • Häll i grädde och låt soppan koka upp igen
  • Krydda med salt och peppar.
Marinerade räkor
2 dl skalade räkor, gärna färska
3-4  msk sweet chili sås
Gräslök
1 lime
salt
  • Blanda räkorna med sweet chili såsen
  • Hacka gräslök och rör ner det  i räkorna
  • Pressa i lite limejuice, (smaka er fram) 
  • Krydda eventuellt med lite med salt





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar