tisdag 30 september 2014

Min äpplepaj


En enkel och god äpplepaj med lock av smuldeg.
Jag brukar göra pajen i portionsformar när jag ska servera den som en dessert.


4-5 äpplen
(beroende på storlek)
Eventuellt några msk socker om äpplena är sura.
ca 100 gram mandelmassa
1 msk kanel
smör till pajformen.
Skala och dela äpplena i mindre bitar,
lägg dem i en smörad pajform.
Riv över mandelmassa, strö på kanel.

Smuldeg
3 dl mjöl
3 dl havregryn
1 dl kokos
1 msk socker
200 gram smör

Blanda mjöl, havregryn, kokos och socker i en bunke.
Skär smöret i mindre bitar och lägg i det i bunken.
Arbeta ihop till en smulig lite kladdig deg.
Fördela degen över äpplena.
Grädda i ca 20-25 min i 200 grader.



Servera pajen ljummen med vaniljsås.

Tips! För lite nötigare smak på pajen bryn smöret till smuldegen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar