lördag 4 april 2015

Bärpaj

Varför inte bjuda på en bärpaj istället för tårta i påsk? En paj är enkel att göra
och gott att bjuda på.

Min paj är fylld med lemon curd, grädde och mycket bär. Jag älskar det syrliga smaken
från lemon curd tillsammans sötman från bären.

Sött, syrligt, underbart.

                                                                                                       
Pajdeg
2,5 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
½ dl socker
125 gram smör
3 msk vatten.












Ugn 200 grader
Mixa mjöl, kokosflingor, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta
snabbt ihop en deg.Tryck ut degen i en springform ca 24 cm i diameter med löstagbar kant.
Nagga degen med en gaffel, låt vila ca 30 min i kylen. Grädda pajen ca 12 -15 minuter, låt kallna.

Fyllning
Lemon curd
Vispad grädde
Bär
(hallon, blåbär, vinbär, björnbär)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar