onsdag 8 juli 2015

Stuvad potatis med rökt fisk


Sommarmat!

Dillstuvad färsk potatis är riktig sommarmat. Oftast serverar man det till isterband men jag tycker det är lika gott eller godare till rökt fisk.

Jag har smaksatt stuvningen både med lite lök och vitt vin.

Stuvad potatis
4 portioner

1 schalottenlök
2 msk smör
½ dl vitt vin
3 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk mjöl
ca 800-900 gram kokt färsk potatis
2-3 msk hackad dill
Salt
Peppar











Skala och hacka löken, fräs löken i smör i en kastrull utan att den tar färg.
Häll på vinet, låt reducera något.
Vispa ihop mjöl, mjölk och grädde.
Häll i blandningen i kastrullen, låt koka upp under omrörning. Låt det sedan småputtra ca 5 min.
Tärna potatisen och vänd ner den i såsen.
Smaka av med salt, peppar och dill och låt allt bli genomvarmt.

Servera den stuvade potatisen med rökt fisk eller isterband, rödbetor och kapris.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar