tisdag 11 augusti 2015

Wrap med grillad kalkon och nektarin


Tunnbröd kan man göra mycket roligt med. Här har jag fyllt tunnbrödet med grillad kalkon, nektariner, grönsaker och en god yoghurtsås.

Visste ni? Att om man täcker tunnbrödet med bladsallad innan man lägger på pålägg och röror så håller sig mackan längre utan att bli blöt och smetig.

Wrap med grillad kalkon och nektarin
4 portioner

Ca 400 gram kalkonfilé
2 nektariner
Olja
Salt
Peppar

Halvera och kärna ur nektarinerna
Grilla kalkonfilé och nektariner på en grillstekpanna i olja.
Krydda med salt och peppar.



Yoghurtsås
2 dl mezeyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
Ca 1 tsk sambal oelek
2 msk hackad persilja
ca1 msk honung
Ca ½ citron
Salt
Peppar

Blanda yoghurten med övriga ingredienser.
Smaka av med salt, peppar, skal och saft från citronen.

Servering
Polars mjuka tunnbröd
Sallad
Rödlök
Gurka
Groddar
(eller dina favoritgrönsaker)
Smör

Smöra tunnbröden, värm tunnbröden i ugnen på 100 grader några minuter.
Lägg på sallad, skivor av kalkon, nektarin och grönsakerna.
Toppa med yoghurtsåsen.



Rulla ihop och servera.

Jag rullade in min wraps i tidningspapper som jag klätt med smörpapper närmast wrapen och några varv snöre..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar