fredag 16 oktober 2015

Kanelkaka med äpple

Det känns som min tid aldrig räcker till för bloggen. Det är inte så att jag slutat laga mat men jag orkar inte skriva ner recepten det tar sådan tid.

Jag använder mig av instagram istället laga, fota, klart!

Men nu ska jag dela med mig av ett recept på äpplekaka. Egentligen heter kakan kanelkaka det är bara det att jag tryckte ner äpplen i smeten. Tror jag fått receptet av en vän som jag umgicks mycket med när jag bodde i Vikingstad.

Kanelkaka med äpple
2½ dl gräddfil eller filmjölk
1 tsk bikarbonat
175 gram smör
2½ dl socker
2 ägg
4½ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Fyllning 
3 st Svenska äpplen
ca 1 dl socker
1 tsk kanel


Ugn 175 grader
Smörj och bröa en form, 24 cm

Blanda gräddfil/fil och bikarbonat
Rör smör och socker vitt.
Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker.
Rör ner i äggsmeten omväxlande med gräddfilen.
Skala och skär äpplena i klyftor. lägg äpplena i en plastpåse
tillsammans med socker och kanel.
Skaka påsen så äppelklyftorna blir täckta av sockerblandningen.

Häll smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna tätt.
Grädda kakan ca 1 timme.

Servera gärna kakan ljummen.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar