torsdag 19 november 2015

Kyckling med currysås

Har ni ätit kokt höns i currysås?

Jag kommer ihåg att vi blev serverade det i skolmatsalen på sjuttio-talet. Kommer också ihåg att det inte var så gott.

Men jag har upptäckt genom åren att mat som vi blev utfodrade med i skolan inte går att jämföras med maten som lagas idag.

Jag har använt kycklinglår i det här receptet men har man tid kan man koka en kyckling eller höna och på köpet få en mustig buljong som kan användas till såsen.



Kycklinglårfilé med Currysås 4 portioner
Ugn 150 grader                       

Ca 600 gram kycklinglårfilé
Olja/smör
Salt
Peppar

Bryn kycklingfiléerna i smör
och olja, salta och peppra. 
Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in i ugnen ca 15 minuter eller tills kycklingfilén har en innertemperatur på ca 63-65 grader.


Currysås
1 gul lök
1 äpple
1-2 vitlöksklyftor
Ca 1 msk curry
1 msk kycklingfond
2 dl vatten
2 dl grädde
Salt
Peppar
1 lime

Skala och hacka lök och vitlök, skala och tärna äpplet.
Fräs lök, vitlök och curry i olja utan att det tar färg. Tillsätt äpplet.
Häll i vatten, grädde och fond. Låt såsen koka 5-10 minuter på låg värme.
Mixa såsen slät, smaka av med salt, peppar och eventuellt lite limesaft.

Servera kycklingen med ris, gärna smaksatt med:
Salladslök
Paprika
Persilja
Mango

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar