tisdag 26 januari 2016

Korvgryta med ris

Korv funkar alltid, det är enkelt att laga och smaksättningen går att variera.

Vill man inte servera ris till går det bra att blanda ner en burk naturella vita bönor
I grytan.


Korvgryta med ris
ca 400 gram korv
(gärna kryddiga)
1 pkt bacon
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
4- 5 tomater
3 dl grädde
1 msk kycklingfond
(1 msk sambal oelek )
Salt
Peppar





Skiva ner korven och purjolöken. Skala och hacka vitlöken.
Tärna ner tomaterna
Fräs korv, vitlök och purjolök i olja eller smör i en gryta.
Häll i grädde och fond. Och lägg i tomaterna.
Låt grytan koka ca 10 minuter.
Smaka av med salt peppar och eventuellt sambal oelek
Skiva och knaperstek baconet i en stekpanna.
Rör ner bacon och i grytan innan servering.

Servering
Grönsaksris
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
När riset är kokt, blanda ner grönsaker och några matskedar smör
i riset.

Rostad lök

Hackad persilja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar