tisdag 8 mars 2016

Ananaskaka

Kommer någon ihåg den här kakan? 

Den skulle ha dekorerats med röda cocktailbär enligt receptet men jag hade inga hemma så stället blandade jag ner kokos i glasyren. Jag smaksatte kakan med lite mörk rom också.


Glasyr
3 msk smör
3 msk brun farin
3 msk kokos

Låt smöret smälta i formen. Häll i farinsocker och kokos och låt detta bilda en botten. Lägg på de avrunna ananasskivorna.








Sockerkaka
Ugn 175 grader

2 ägg
2 dl socker
4 msk smör
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(2-3 msk mörk rom)

Vispa ägg och socker,tillsätt det kokande vattnet vari matfettet fått smälta.
Vispa tills smeten har svalnat. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i en form ca 2 liter och grädda i ca 40 minuter.
Stjälp upp kakan och servera den kall eller varm med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar