söndag 22 oktober 2017

Pizza Bianco med räkor och aioli

Ni är många som efterfrågar receptet på pizzan som jag lade ut på Instagram tidigare i veckan.
Så här kommer receptet!

Jag har tidigare använt mig av samma grund på pizza men då toppat med potatis och vedrökt karré bland annat.


Pizzadeg ca 4 portioner
Ugn 230-250 grader

25 gram jäst
2 dl ljummet vatten
1 msk olja
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl special

Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Rör i olja, salt och större delen av mjölet.
Knåda eller låt degmaskinen arbeta degen smidig. Låt jäsa minst 1 timme, gärna mer.
(Jag gör degen på morgonen och låter den jäsa i kylskåpet till kvällen)
Kavla eller tryck ut till en tunn degplatta (eller flera).






Fyllning
Rör ihop:
100 gram Västerbottenost
100 gram Philadelphiaost
100 gram crème fraiche
(1-2 rivna/pressade vitlöksklyftor)
Blanda alla ingredienser smaksätt eventuellt med pressa vitlök.

Kavla ut pizzadegen, bred på ostmassan.
Grädda ca 15 minuter eller tills pizzan har fått fin färg på kanterna. Låt svalna något.

Servering
Färska räkor
Stenbitsrom
Dill
Ärtskott
Toppa pizzan med färska räkor, stenbitsrom, aioli, ärtskott och färsk dill.

Aioli
Ca 1-1½ dl Majonnäs
1-2 pressade vitlöksklyftor
Ca 1 msk hackad dill
Pressad citron
Salt, peppar
Rör ihop alla ingredienser, smaka av med salt, peppar och
pressa citron


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar